• kunstproject KEK
  • binding met de buurt: naar een atelier
  • samen successen vieren
  • Knakkie Knoedel Carnaval
  • Echte vikingen!
  • naar de sloot!

kunstproject KEK

binding met de buurt: naar een atelier

samen successen vieren

Knakkie Knoedel Carnaval

Echte vikingen!

naar de sloot!

Kunstproject

Kunstproject

In november zijn we op onze school gestart met een 12 weken durend kunstproject. Tijdens de uitvoering en voorbereiding van deze lessen worden wij begeleid door kunstenaar Jan Huitema en KEK-medewerker Marieke Andela.
Op dit moment werken we aan Natuur/Techniek en ons volgende kunstproject zal gaan over het thema "Winter". Hou deze pagina in de gaten voor updates.

Via deze website kunnen jullie vinden wat kunstenaar Jan Huitema maakt:
Atelier Libera Jan Huitema

Hieronder een kleine impressie van het eerste project Natuur/Techniek:

Groep 1/2: Geweien maken van takken en deze versieren
Deze klas heeft prachtige geweien gemaakt die we op vrijdag gaan presenteren tijdens de "hert-walk" met een echte rode loper.


De afsluitende "Hert-Walk". De kinderen presenteerden vol trots hun versierde gewei. Ze werden enthousiast begeleid door de kinderen van de school.
   

Groep 3/4/5: een les kunstbeschouwing.
Onder leiding van meester Jan Huitema kijkt de klas naar een schilderij over uilen. We oefenen het kritisch kijken en meester Jan stelt daarbij de juiste vragen. Als volgende opdracht gaan we "realistisch" natekenen van een opgezette uil.


Naar aanleiding van de eerste les kunstbeschouwing is groep 3/4/5 bezig geweest met Uilenballen pluizen en het opstellen van een echt "uilen" werkstuk. Dit werkstuk bevat onder andere informatie over de uil, een "natuurgetrouwe" tekening van een uil en de vondsten uit de braakballen.
 

Groep 6/7/8: een les kunstbeschouwing
In deze eerste les is er gekeken naar kunst. Als tweede les hebben de kinderen gewerkt met de leskist "Techniekjes" en hebben ze allemaal dingen geknutseld. Binnenkort bezoekt groep 6/7/8 naar het Atelier van Saskia Zuiderduinn in Ruigahuizen.
 

Hieronder zijn foto's van het bezoek aan het kunstatelier van Saskia Zuiderduin.
   

<< terug naar overzicht
Sint Ludgerusschool     Siemen de Jongstrjitte 4, 8561 DP Balk     t 0514 - 60 23 43     sjors.dewolff@ludgerussskoalle.nl